Incompany-trainingen

Training Telefonische communicatie

Haal het beste uit een telefoongesprek

Tijdens onze incompany-training Telefonische communicatie leert uw team of afdeling heel concreet de valkuilen in de telefonische communicatie te benoemen en aan te pakken. De telefoontraining is gericht op het aanleren van de juiste vaardigheden voor het voeren van een goed telefoongesprek. Deze training is bij uitstek geschikt voor het hele team of de hele afdeling.

Telefoontraining op maat
De training Telefonische communicatie is een aangename combinatie van theorie en praktijk. Voorafgaand aan de training inventariseren we met de leidinggevende en medewerkers de knelpunten in het telefonisch klantcontact. Zo maken we de telefoontraining op maat voor uw afdeling. Uw team krijgt praktijkgerichte oefeningen zoals rollenspellen met cases en situaties uit de eigen praktijk. De telefonische communicatie verbetert namelijk vooral door het te doen.

Training gesprekstechnieken
Naast woordkeuze, stemgebruik en de telefoonetiquette, komt in de telefoontraining onder meer omgaan met weerstanden en emoties van de klant aan bod. Ook gaan we in op gesprekstechnieken, zoals luisteren, samenvatten en doorvragen.

Telefonisch klantcontact op hoog niveau
Tijdens de training nemen we de telefoongesprekken op zodat de deelnemers inzicht krijgen in hun eigen communicatiestijl. Tevens leert het team op een positieve wijze feedback te geven en te ontvangen. We maken gezamenlijke afspraken om het telefonische klantcontact in de dagelijkse praktijk op een hoog niveau te brengen en te houden. Met uniforme afspraken is het voor medewerkers ook makkelijk om elkaar aan te spreken.

Leerdoelen
Na afloop van onze training Telefonische communicatie

  • beschikken alle deelnemers over de juiste gesprekstechnieken;
  • kennen alle deelnemers hun valkuilen en beschikken over de handvatten om deze te vermijden;
  • werken alle deelnemers beter met elkaar samen aan een goede telefonische klantgerichtheid om zo de gesprekken naar een hoger niveau te brengen.

Voor wie?
Wilt u de kwaliteit van het telefonische klantcontact op uw afdeling verbeteren? Door een eenduidige structuur te volgen of gezamenlijke afspraken te maken? Dan is deze training zeer geschikt voor uw team. Iedereen zal ontdekken dat het voeren van een goed telefoongesprek meer inhoudt dan de telefoon beantwoorden.

Duur
Twee dagdelen van 4 uur, met een tussenpose van 2 tot 3 weken.

Aantal deelnemers
Maximaal 9 deelnemers.

Locatie
Intern bij uw organisatie of in overleg op locatie.

Een klant:
Michel Nagtegaal, Hoofd afdeling Relatiebeheer bij Conservatrix Levensverzekering in Baarn 
"Yasmin en Wilma zijn er in geslaagd onze wensen om te zetten in gepassioneerde trainingen. Die telefoontrainingen hebben onze medewerkers gestimuleerd er bewust mee aan de slag te gaan. Waarvoor onze hartelijke dank!”

Een deelnemer:
“Deze training zou je ieder jaar moeten volgen, hoe ervaren je ook bent.”

Wilt u deze training individueel volgen?
Open training Telefonische communicatie